Káva MOKADOR
Historie
Do Itálie se káva dostala v 16. století – kolem r. 1570 – do Benátek, kde měla okamžitý úspěch. Nejdříve se prodávala v lékárnách a její cena byla velice vysoká. Poté se otevřely první kavárny, kde výrobek dosahoval stále větší obliby a tak se dostával do povědomí stále širší veřejnosti. Přesto však byl stále ještě chápán jako „dotyk zdraví“ – objev s léčivými a medicinálními účinky.
Současnost
Firma Mokador dováží od vybraných výrobců ze Střední Ameriky, kde jsou firmy schopné kontrolovat jednotlivá kávová zrna, téměř výhradně typ kávy Arabica, který je nejjakostnější kávou z tropického pásma s teplým a vlhkým klimatem.
Kontrola kávových zrn probíhá prostřednictvím velmi komplikovaných opticko-elektronických zařízení, která vyřadí nepravidelná zrna, a to takovým způsobem, že s téměř absolutní přesností vybírají pouze ta nejlepší kávová zrna, zaručující perfektní vyčištění daného sběru. Kávová zrna jsou - ještě zelená - zasílána do Itálie s doložkou „nejvyšší kvality“ a jsou tak připravovaná v závodě Mokador ke skutečně jedinečnému způsobu pražení.
Je tak možné říci, že pouze vybrané typy kávy, vhodně smíchané, se stávají exkluzivní směsí firmy Mokador.
Výběr Mokadoru ve fázi výroby odráží firemní filozofii, která je stále cílena na zachování vlastní kvality. Z tohoto důvodu se firma záměrně přiklonila k zachování kontrolních metod, využívajících na maximum manuálních úkonů, vedle fází mechanických, aby byla garantována „manufakturní“ příprava kávy, kterou může „certifikovat“ pouze lidská zkušenost.
Výrobky Mokador
|
|
![]() |
Káva Mokador Roasted coffee G.M.M.
|
![]() |
Káva Mokador FloritaJe obzvláště sladce vonící směs kávy s jemnou a příjemnou chutí. Skládá se cca 80 % Arabika a 20% Robusta. Tato směs připomíná zejména vůni exotických květin (odtud název Florita = květina), a proto je právě tato chuť velmi jasná a rozpoznatelná. Okouzlující vůně této kávy MOKADOR ji dělá velmi populární hlavně v Austrálii a ve stření Evropě (Francie, a zejména v Německu) |
![]() |
Káva Mokador BrioTato intenzivní směs kávy s hustou lísko-oříškovou krémou a zaobleným tělem je zvláště vhodná pro všechny, kteří mají rádi espresso s charakterem a přetrvávající chutí. Káva Mokador Brio se skládá z cca 60% Arabiky a 40% Robusty, což je příčinou obzvláště krémové pěny v šálku. Jeho složení mu dává výbornou použitelnost jak v Ho.Re.Ce tak ve vedingových automatech. Díky tomu, že si můžete dovolit nižší gramáž na porci, který však nezmění perfektní výsledek v šálku. Směs tohoto určitého aroma si ve většině cení v oblasti Balkánu a okolí (Chorvatsko, Bosna, Bulharsko, Makedonie a Turecko)
|
![]() |
Káva Mokador 100% ArabicaKáva Mokador 100 % Arabica je směs s nízkým obsahem kofeinu, její chuť je charakteristická s jemným sladkým aroma. Je směsí získanou z nejkvalitnějších typů kávy Arabika, které ji propůjčují intenzivní a zvláštní chuť s krémem světlé barvy. |
Certifikáty |
|
![]() |
|
![]() |
Certifikát BVQI (certifikát 46/001) se týká: |
Kampaně a komunikace |
|
Mokador vždy věřil v důležitost marketingu a komunikaci pro růst společnosti. Její propagační činnost se odráží v jeho filozofii kvality kávy. Z toho důvodu se snaží být prestižní v zavedeném světě sportu, aby zrcadlil vlastní dynamický charakter. |
|
Sponzorská podpora |
|
V letech 2003 až 2006 byl Mokador oficiálním dodavatelem Interu Milan. | ![]() |
Od roku 2004 se stal Mokador oficiálním dodavatelem Ducati Moto GP Team. | ![]() |
Mokador je také hlavním sponzorem cyklistického týmu S.C. Reda. |
|
|||